RT Dominion - шаблон joomla Скрипты

DSC 0242

Ez egy ilyen hét volt – könyvelhették el magukban a kisvárdai sportkedvelők, miután az élvonalban szereplő kézilabdás hölgyek csütörtöki 23–22-as, Budaörs elleni veresége után vasárnap az NB II-ben szereplő futballisták is kikaptak 3–2-re a Szolnoktól.

Maradva a forduló előtt még listavezető labdarúgóknál, egyszerre több jó sorozat is megszakadt, hiszen a Várda először veszített a 2017-2018-as bajnokságban, ennélfogva Kondás Elemér is az első vereségét könyvelhette el kisvárdai edzőként, a csapat pedig 2016. december 11-e, a Budaörs (na tessék, már megint…) elleni 1–3 óta nem veszített hazai környezetben, 2017-ben eddig 14 győzelem és egy döntetlen volt a mérlege a Várkertben. És a vasárnapi vereség is azért volt sokkoló, mert egyrészt a Kisvárda nem is játszott rosszul, illetve a helyzeteit százszázalékosan kihasználó ellenfél az utolsó tíz percben fordította meg az állást. A lefújás után pedig a szolnokiak olyan táncot jártak a kispadjuknál, mintha a bajnoki címet ünnepelték volna, ezzel is jelezve, hogy nem akármilyen bravúrt vittek véghez.

– Nemcsak a második és a harmadik gól, hanem már az első találat is a semmiből érkezett – mondta Kondás Elemér. – Az első félidei meddő mezőnyfölényünket követően szünet után megint nagy offenzívába kezdtünk, sikerült is öt perc megfordítanunk az eredményt, és az előnyünk tudatában nyugodtan játszhattunk volna, ehelyett sok hibát vétettünk, és olyan lehetőséget adtunk az ellenfélnek, amelyből ki tudott egyenlíteni. A második kapott találatnál létszámban megvoltunk hátul, mégis be tudták mögénk játszani a labdát. És ezzel még nem is volt vége, hiszen a harmadik gólhoz figyelmetlenségek és hibák egész sorozata kellett. Menetközben próbáltunk váltani, de most a cseréink nem igazán tudtak hozzátenni a játékunkhoz. Lett volna időnk és lehetőségünk is arra, hogy kettő egyet követően megszerezzük a harmadik gólt, ami eldönthette volna a meccset, de a legnagyobb helyzetünknél a kapusról kipattanó labdát nem tudtuk a hálóba továbbítani. A végén pedig a hibáink által sajnos mindent megtettünk azért, hogy a Szolnok kétszer is ziccerbe kerüljön. Sokat dolgoztunk, de sok hibával is játszottunk.

Bár továbbra is a Kisvárda az a csapat, amelyik a legtöbb gólt szerezte az NB II-es mezőnyben, de az utóbbi három mérkőzésen begyűjtött hét találat sem kevés. Okozhat bármiféle törést a veretlenség elveszítése?

– A futballban benne van a vereség, ami semmilyen problémát nem okozhat – felelte a vezetőedző. – Eddig nagyon jól teljesített a csapat, ezen a mérkőzésen is jól játszott, mentünk előre, és még egy gól kellett volna időben ahhoz, hogy meglegyen az újabb győzelem.

versegkisszoln

Az éllovas, a mezőnyben egyedüliként veretlen fogadta az egy hónapja gólt sem kapott, azidő alatt három győzelemmel és egy döntetlennel gazdagodó, a tabellán a negyedik helyre felzárkózó riválisát – mi ez, ha nem rangadó?

A kisvárdaiak úgy kezdték a Szolnok elleni vasárnapi mérkőzést, hogy ők folytatják jó szériájukat, hiszen támadólag léptek fel a tizenhatosuk előterét öt védővel megszálló vendégeikkel szemben. Az első félidőben hét szögletet végeztek el a hazaiak, Matija Misic révén volt egy veszélyes szabadrúgás is, és Hrabina Alexnek többször is bátran ki kellett lépnie a kapujából, hogy tisztázni tudjon. Aztán a verőfényes időjárás közepette megjelent néhány esőcsepp is, és ennek megfelelően derült égből villámcsapásként a szolnoki gól is, amely előtt Katona György remek megoldást választott.

Az öltözői eligazítás után tettre késznek tűnt a kisvárdai csapat, és talán ennek köszönheti a gyors fordítást. Előbb Sergiu Oltean fejelt közvetlen közelről a kapuba, majd Horváth Zoltán értlkesítette a maga által kiharcolt tizenegyest. Úgy tűnt, a vezetés megszerzésével a nehezén túljutott a kisvárdai csapat, hiszen a korábbi két fordulóban hátrányból fordítva sikerült megszerezni a győzelmet.

Ezúttal azonban még volt egy csavar a történetben, mert a Szolnok csereemberei révén újítani tudtak, és nemcsak kiegyenlítettek, hanem a rendes játékidő letelte előtt a győztes gólt is megszerezték. Így bár 410 perc után megszakadt a kapott gól nélküli sorozatuk, de a Kisvárda 2017-es hazai veretlensége is megtört, és mivel a Szolnok gazdagodott három ponttal, ezért most ők aligha bánják, hogy így jártak.

NB II: 10. forduló

Kisvárda Master Good–Szolnoki MÁV FC
2–3 (0–1)
Kisvárda, 1340 néző, v.: Gyarmati (Berényi Á., Punyi).

Kisvárda: Molnár-Farkas – Zankó, Izing, Vermes, Fodor Á. – Vári B. (Hej, 89.), Lucas, Oltean, Misic (Gosztonyi, 71.) – Horváth Z. (Lukács R., 74.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Szolnok: Hrabina – Ágoston K., Balogh M., Tóth B., Papp Sz., Lakatos Cs. – Angyal N. (Tóth L., 66.), Kenderes, Farkas A. (Pantovics, 79.) – Katona Gy. (Pintér N., 67.), Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál.

Gól: Katona Gy. (0–1) a 43., Oltean (1–1) az 50., Horváth Z. (11-esből, 2–1) az 56., Tóth L. (2–2) a 81., Olasz D. (2–3) a 90. percben

Percek, események
43. perc: Lakatos Csaba adott balról középre, ahol Katona György 8 méterről, ívelt fejessel küldte a labdát a jobb alsó sarokba, 0–1.
50. perc: Misic jobboldali szöglete után Oltean 2 méterről fejelte a labdát a kapuba, 1–1.
56. perc: Fodor Ákos adott balról középre, ahol Horváth Zoltánt Papp Szilárd lerántotta. A büntetőből a sértett nagy erővel a kapu közepébe lőtte a labdát, 2–1.
81. perc: Pantovics átadása után Tóth László 10 méterről, jobb külsővel a jobb alsó sarokba csavarta a labdát, 2–2.
90. perc: Lakatos Csaba balról a tizenhatoson belülre gyötörte a labdát, amelyet Olasz Dénes 12 méterről jobbal a kapu jobb oldalába bombázott, 2–3.

Mesterszemmel
Kondás Elemér: – Az első félidőben folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, de meddőnek bizonyult, és a semmiből hátrányba kerültünk. A vezetés megszerzése után nem vigyáztunk eléggé a labdára, és lehetőséghez hagytuk jutni a Szolnokot.

Balogh Pál: – A várszínházi délutánból tragikomikumból hepiend lett a vége. A legtöbb gólt szerzett listavezető otthonában tudtuk, hogy lesznek nehéz perceink, a vezetés megszerzése után öt perc alatt majdnem lerendeztek magunkat. A friss emberek sokat lendítettek a csapat játékán, ennek köszönhetjük a győzelmet.

21951712 880933778730465 317435338 o

GFSE Oros – Várda Labdarúgó Akadémia 0:6

Kisvárda: Bognár (Mészáros) – Avetisyan, Szopkó (Révész), Szikszai, Vasas – Barta, Severnyov (Szántó), Koszta (Kovics) – Lusánszki, Lövei (Tóth), Gyüre (Czene)

Gól: Gyüre 7’, 40’, Koszta 37’, Lövei 44’, Lusánszki 53’, Barta 65’

Sárga lap: Szikszai 32’, Szántó 87’

Oláh Dávid: Megérdemelt győzelmet arattunk, bár a kapu előtti szituációkban jobban kell összpontosítanunk, hiszen a 6 rúgott gól mellett legalább ennyi abszolút ziccert hibáztunk el. Aminek örülök, hogy ismét sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót.

 

Tarpa SC - VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA U15 0:4
​Gólok: Dolhai M.,(3), Bíró Roland

Deák Béla: Az első félidőben pontatlan, csapkodó volt a játék, a második félidőben szép és szemfüles gólokkal szereztük meg a győzelmet, de a csütörtöki debreceni mérkőzésen ennél sokkal többre lesz szükség.

 

Tarpa SC - VÁRDA LABDARÚGÓ AKADÉMIA U14 0:4 (0:3)​
Kisvárda: Végső ( Császár 66' )- Nyéki, Tintér, Ténai, Ari - Cservenyák ( Papp 41' ), Kovics ( Medve 52' ), Gritsu ( Bíró 66' ) - Jene ( Gyüre 59' ), Helesh, Dolhai ( 59' )
Gólok: Tintér 7' ( 11-esből ), 66' ; Kovics 29', Jene 33'

Sárga: Tintér 78'

Virágh István: Harcos játékot produkált mindkét csapat a mérkőzésen, a játék felépítésében úgy érzem ellenfelünk előtt járva nyertük meg a mérkőzést. Hiányérzetünk lehet, mert túl sok helyzetünk maradt kihasználatlan és a védekezésünkben is akadtak hibák! Több figyelem kell a fiúktól, de az eredményért dícséret illeti őket!
bigstock Green Pitch With Soccer Ball 89344262

​GFSE Oros - Várda SEU19 0-13

Összeállitás: Révész(Nagy) - Hatz, Szőr(Tamás), Bacsó, Papariga(Gulyás) - Khmily, Elek(Országos) - Bálint(Kolozsi), Kovácsréti(Rácz), Franchuk(Vaszilinac) - Pukis

Gól: Pukish(4,32,55), Bálint(29,40), Franchuk(16), Khmily(37,70), Elek(44), Kovácsréti(41), Vaszilinac(46,59,85), Gulyás(82)

Kovács János edző: Mély talaj ellenére támadólag léptünk fel. Hamar sikerült gólokat szerezni. Mindvégig lendületesen és agresasziven játszottunk a szerényebb képességü hazai csapat ellen. Összességében elégedett vagyok a csapat teljesitményével, ami egy gyakorló mérkőzésnek felelt meg. Minden csere játékos játéklehetőséget kapott.

15060988487782

A péntek délelőtti edzés közben jött a hír, hogy a Kisvárda Master Good a Ferencvárossal játszik majd a Magyar Kupában, de addig a meccsig még egy hónap hátra van, így van mivel foglalkozni az NB II-es csapatnál. Elsőként a Szolnok vasárnapi (kezdés 16 órakor) vendégjátékával. A két csapat között pontszámban nyolc, helyezésben viszont csak három a különbség, és mivel az első fogadja a negyediket, nevezhetjük rangadónak az összecsapást.

– Nevezhetjük bizony, hiszen a legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyerő és gólt sem kapó Szolnok felzárkózott az élcsoporthoz – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Megint azt kell mondanom, hogy masszív védelemmel érkező csapat látogat hozzánk, így vélekedtünk a Békéscsabáról és a Vácról is, mégis tudtunk ellenük három-három gólt szerezni. Helyzeteink biztos, hogy lesznek most is, kérdés, milyen százalékban használjuk ki azokat, és közben hátul is figyelnünk kell, hiszen a legutóbbi két fellépésünk nehezítő körülménye éppen az volt, hogy hátrányba kerültünk. Emlékezhetünk rá, hogy tavasszal is megszenvedett a csapat a Szolnokkal, amelyet akkor egy nullra győzött le, most is hasonló mérkőzésre, és persze győzelemre számítok.

Az NB II-ben éllovas kisvárdaiak a lehető legjobban jöttek ki a szerdai, BKV Előre otthonában 3–0-ra megnyert kupameccsből, és nemcsak azért, mert végül a Fradit kapták következő ellenfélnek. Több kulcsember pihenhetett, miközben mások visszanyerhették a formájukat. A Szolnok ellenben a közeli Cigándon járt, ahol 2–2-t és hosszabbítást követően tizenegyesekkel vérzett el.

15060695277191

Az OTP Bank Liga csapatai a 6. fordulóban csatlakoztak a sorozathoz, és mindannyian sikerrel vették az első akadályt, így a pénteki sorsoláson ismét 12 élvonalbeli együttes várt ellenfélre.
v Változás volt az előző forduló sorsolásához képest, hogy immár csupán az első osztályú együttesek voltak kiemeltek, vagyis a Merkantil Bank Liga csapatai megkaphatták ellenfélnek az OTP Bank Ligában szereplőket. Mindjárt az első húzásnál egy ilyen párosítás alakult ki: Nyilasi Tibor elsőként a másodosztály listavezetőjét, a Kisvárdát húzta ki, a kiemelt kalapból pedig a címvédő Ferencváros került a szabolcsiak mellé. A sorsoláson további két olyan párosítás alakult ki, amelyen NB II-es csapat NB I-es riválist fogad: a Gyirmót-Mezőkövesd és a Budaörs-Bp. Honvéd.

A 7. fordulóban is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat (azonos osztályból sorsolt csapatoknál az elsőként kihúzott) a pályaválasztó. A forduló hivatalos játéknapja október 25.

A Magyar Kupa 7. fordulójának párosítása:

Dabas – Videoton FC
Kisvárda – Ferencvárosi TC
Budaörs – Budapest Honvéd
Monor – DVSC
Eger – Puskás Akadémia FC
Dunaújváros – Vasas FC
Balassagyarmat – DVTK
Balatonfüred – Paksi FC
Gödöllő – Újpest FC
Tiszaújváros – Swietelsky Haladás
Gyirmót FC – Mezőkövesd Zsóry FC
Bátaszék – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Sokat dolgoztak, de sokat is hibáztak
Derült égből esőcseppek
Ilyen volt a Kisvárda - Szolnok mérkőzés!
Edzői értékelések a Kisvárda – Szolnok mérkőzés után
Hibátlan hétvégét produkáltak a Kisvárdai fiatalok
Kiütéses U19-es Kisvárdai győzelem
Továbbra is megőrizné veretlenségét Kondás Elemér együttese
Magyar Kupa: Kisvárdán a címvédő

Sokat dolgoztak, de sokat is hibáztak

Derült égből esőcseppek

Ilyen volt a Kisvárda - Szolnok mérkőzés!

Edzői értékelések a Kisvárda – Szolnok mérkőzés után

Hibátlan hétvégét produkáltak a Kisvárdai fiatalok

Kiütéses U19-es Kisvárdai győzelem

Továbbra is megőrizné veretlenségét Kondás Elemér együttese

Magyar Kupa: Kisvárdán a címvédő

kisvarda

Nem az előre eltervezett kezdőcsapatát küldte pályára Révész Attila szakmai igazgató a Kisvárda Master Good vasárnapi NB II-es bajnokiján, hiszen a pénteki edzésen a bokájában zúzódást szenvedett Gosztonyi Andrást pihentetni kényszerült. A Dorog ellen így Oláh Gergő kapott lehetőséget, és hamar élt a bizalommal, kiharcolta azt a tizenegyest, amelyet Rajczi Pétert értékesített, és korán vezetéshez juttatta a Várdát.

A hazaiak nagy fölényben játszottak, előtte is volt már két ígéretes helyzetük, majd Rajczi és Oláh Gergő növelhette volna az előnyt, de nem találtak célt. Egyre másra lőhették a szögleteket a dorogi kapu elé a hazaiak – és ez lett a vesztük. Az egyiket követően ugyanis elszaladtak a dorogiak, és mutatós kontratámadásuk végén ide-oda pattogott a labda, végül Ivancsics Alex kapusról pattant a kapuba. Nem túlzás, az első félidőben először lépte át a félpályát a Dorog, és máris gólt szerzett. Az egyenlítés után azonnal meg lehetett volna az újbóli vezetés, de Lucas Bertucci és Cseri Tamás is a jobbnál jobb helyzetet keresett.

Valamit eltitkolt magáról a Dorog, mert a második félidőben elkezdett futballozni. Pillanatok alatt fejlődött át ellentámadásba, miközben a Kisvárda ment előre, próbálta begyömöszölni a győztes gólt. A cserékkel többször átszervezte a csapatot Révész Attila, aki Horváth Zoltán pályára küldésével a végsőkig kivárt, mert Talabér Attila sérülten játszott egy ideje, a helyére pedig fiatalt kellett volna becserélni. A védő azonban összeszorította a fogát, pályán maradt, jöhetett Horváth Zoltán, aki Rajczi mesteri megmozdulása után a kapuba préselte a győztes gólt.

Aki pedig látta azt a kitörő gólörömöt, amit a várdaiak bemutattak, az meg tudja erősíteni, hogy igenis vannak céljai a hátralévő három fordulóban is a csapatnak!

NB II: 35. forduló

Kisvárda Master Good–Dorogi FC 2–1 (1–1)
Kisvárda, 1022 néző, v.: Gyarmati (Máyer, Punyi).

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Izing – Hei (Bacsa, 57.), Horváth A. (Horváth Z., 80.), Lucas, Vári B. – Oláh G., Rajczi, Cseri T. (Fodor A., 60.).1 Szakmai igazgató: Révész Attila.

Dorog: Demjén – Kővári, Berkó, Hauser (Sitku, 88.), Bora, Perovics (Grabant P., 56.) – Tóth M. (Szedlár, 66.), Lénárt, Medgyes, Mészáros Á. – Simon A. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Gól: Rajczi (11-esből, 1–0) a 17., Ivancsics A. (öngól, 1–1) a 41., Horváth Z. (2–1) a 86. percben

Percek, események
17. perc: Oláh Gergő ugrott be két dorogi védő közé a tizenhatos jobboldali saránál, megtolta közöttük a labdát, mire Hauser buktatta. A tizenegyesből Rajczi a jobbra vetődő Demjén mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.

41. perc: kisvárdai szöglet után indult a dorogi kontra, Medgyes látványos mozdulattal sarokkal szöktette Lénártot, aki a bal oldalon a tizenhatoson belülre vezette, középre lőtt labdája pedig Lucasról Ivancsicsra, majd onnan a saját kapuba pattant. Öngól, 1–1.

86. perc: Rajczi vette át a labdát az ötös sarkánál, kicselezte Borát, a kapu előtt keresztbe lőtte, e becsúszó Horváth Zoltán pedig a jobboldali kapufánál becsúszva a hálóba sodorta, 2–1.

Mesterszemmel
Révész Attila: – Az első félidőben el kellett volna döntenünk a meccset, viszont amilyen könnyen jöttek a helyzetek, olyan könnyen el is puskáztuk azokat. A meccs második részében kiegyenlítettebb lett meccs, de a cseréink sokat tettek a játékhoz, és az utolsó negyedórában sokat mozgósítottunk a győzelemért, és Rajczi Péter teljesítménye a Dorog fölé emelte a csapatunkat.

Németh Szabolcs: – Nagyon jó csapat ellen játszottunk, az első félidőben ránk is erőltette az akaratát. Az egyenlítő gól után rendeztük a sorainkat, és a második játékrészben egyenlő partnerek voltunk, ám a végén kapott gól miatt ugyan, de megérdemelten nyert az ellenfél.

igazol window

kvfctv

HETI PROGRAM

Nincsenek események

utanpo

mufuvespalya